Laptop

Al een hele tijd leverde mijn goede oude laptop me erg goede diensten. Intussen heeft die een degelijke leeftijd bereikt en het gevolg laat zich dan ook raden. Zijn Windows (XP) is in de loop der tijd zodanig in omvang toegenomen dat hij afschuwelijk traag is geworden. Zelfs een complete herinstallatie was niet meer dan uitstel van executie.
Intussen heb ik een nieuwe (met dank aan de notebookactie), maar wat moest ik met de oude aanvangen. Gewoon in de vuilbak kieperen is steeds zo’n zonde. Er is toch niets kapot aan. De oplossing is natuurlijk om die Windows er gewoon af te kieperen en iets lichters erop te zetten. Ik deed een poging met Xubuntu. Geen gewone Ubuntu omdat ik toch nog zoveel mogelijk uit mijn pc wil halen en het niet echt voor al die grafische foefkes heb. Zolang je een desktop hebt, is het goed voor mij. De eerste installatiepogingen liepen verkeerd af. Met het nodige geduld kon ik netjes alle stappen van de installatie doorlopen tot de zevende en laatse: de eigenlijke partitionering en installatie. Aan 15% bleef het boeltje tot twee maal toe hangen.
Een derde poging deed ik dan via de “alternate install cd”. Daarmee doorliep ik opnieuw alle stapjes (deze keer iets minder grafisch, maar even duidelijk en eenvoudig) en ja hoor, de installatie liep als een naaimachientje. Blijkbaar had mijn laptopje toch iets te weinig ram voor de grafische installatie, hoewel 512MB toch ruim voldoende zou moeten zijn. Ik zal er maar mijn kop niet meer over breken. Mijn laptopje is met veel succes aan zijn tweede jeugd begonnen.

This entry was posted in Linux. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>