Natte voeten

Een tijdje geleden (al een maand geleden eigenlijk) heb ik me eens serieus kwaad gemaakt op wie het ook moge zijn die de wegomlegging van de Zwijnaardsesteenweg bedacht heeft.
Op zich is het concept eenvoudig. Door de werken aan de Zwijnaardsesteenweg mogen fietsers daar niet door. Dan moet je natuurlijk een alternatieve route voorzien. Dat hebben ze netjes gedaan. Hoewel netjes… eerst en vooral hebben ze ervoor gezorgd dat de omlegging tijdens de donkere wintermaanden verlicht is. Jammer genoeg hebben ze de lampjes zodanig geplaatst dat ze vol in je gezicht schijnen. Je ziet dus geen steek. Ronduit levensgevaarlijk! De laatste weken heeft iemand het idee gehad om de lampjes met groene graffiti te bespuiten. Het ziet er eigenlijk als vandalisme uit, maar shhht, het is een hele verbetering. Laten zo.

Erger was de situatie vorige maand. Toen zag de omleiding er zo uit:
Verzopen omleidingVerzopen omleiding
Merk hierbij op dat naast het pad een gracht ligt (links op de bovenste, rechts op de onderste foto).

Het is heel mooi, ok, daarover zijn we het eens, maar bij de berijdbaarheid heb ik toch ferme bedenkingen. Dat geeft de fietsers twee mogelijkheden: erdoor of een omweg naar… naar… euh… ver weg. Of er is toch een derde mogelijkheid: over de op dit moment verboden Zwijnaardsesteenweg. Het mag natuurlijk niet, maar nood breekt wet.

Bij deze een oproep aan mensen die een (fiets-)omleiding moeten uitstippelen. Zorg ervoor dat die omleiding toegankelijk blijft! Zeker als er niet echt een alternatief is. En kom niet af met overmacht. Het is niet de eerste keer dat dit baantje onderloopt en het zal niet de laatste keer zijn. Zo gigantisch ongewoon is regen toch niet in Merelbeke??

This entry was posted in Ergernis. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>