Commentaren bij update Drupal

Zoals de specialisten ter zake direct zien draait dit blogje op Drupal. Nu heb ik tijdens de laatste upgrades een vreemd probleem. Na de upgrade naar versie 6.13 heb ik commentaren ingeschakeld. Een paar maanden later bij upgraden naar 6.14 waren de commentaren van anonieme gebruikers (dit is iedereen behalve mijzelf) niet meer zichtbaar. De oplossing zat in de tabel ‘users’. Daarin komt de user met ‘uid’ nul blijkbaar overeen met anoniem en die was weg. Een extra rij in deze tabel toevoegen loste het probleem op. Onlangs bij de upgrade naar 6.15 deed zich hetzelfde voor. In de tabel zat nu wel een lege user met ‘uid’ gelijk aan 8. Van die acht een nul maken loste het probleem opnieuw op.
Iemand enig idee vanwaar dit probleem afkomstig is en hoe ik het kan vermijden. Ja, ik weet wel hoe ik het kan oplossen, maar zou natuurlijk liever hebben dat ik niet handmatig in de tabellen moet gaan prutsen. Vroeg of laat vergeet ik dat anders toch.

This entry was posted in Softies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>