Detexify

Iedereen die wel eens wat wiskunde heeft geschreven –en wie dat goed wil doen doet dat natuurlijk met LaTeX– kent het probleem. Je probeert een bepaald symbool te typen en daar bestaat zeker en vast een commando voor. Maar welk commando was dat nu ook alweer? Mijn klassieke manier was opzoeken in de symbol list. Een tijdje geleden kwam ik een andere mogelijkheid op het spoor: detexify. In feite doodeenvoudig. Je tekent gewoon het symbool en dan krijg je een lijst met de symbolen die het meest op jouw krabbel lijken. Met ook de benodigde info zoals eventuele packages die moeten geladen zijn en of je in math of text mode moet werken. Ik moet dat natuurlijk eens uittesten.
Detexify test
Het was te denken dat LaTeX wel smilies zou kunnen maken. Ik probeer het zoeksysteem dan maar een beetje verder te testen.
Detexify test
Oei, dat trekt allemaal wat minder op mijn tekening. Maar het had me serieus verwonderd indien daar een commando voor had bestaan.
Leuke opdracht als huiswerk: probeer een ksi (of xi zo je wil) te tekenen die door detexify herkend wordt. Ik had toch een paar pogingen nodig.

This entry was posted in Wiskunde. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>