Tales From Out There

Toen ik dit boekje zag passeren bestelde ik binnen de vijf seconden een exemplaar: “Tales From Out There” met als ondertitel “The Barkley Marathons, The World’s Toughest Trail Race” en geschreven door “Frozen” Ed Furtaw. De ondertitel zegt alles: het gaat over de Barkley. En dan nog wel geschreven door één van de lopers met het meeste ervaring “out there”.

Het boek is uiterst logisch opgebouwd. In essentie geeft het een overzicht van alle edities van de Barkley. Beginnend bij het begin en eindigend bij 2009. Voor elk jaar is een hoofdstukje voorzien met de deelnemers een beschrijving van het parcours, de wedstrijdverhalen… Het geheel wordt grotendeels verteld vanuit het standpunt van Frozen Ed, maar gelukkig vergeet hij niet voldoende te vertellen over de andere deelnemers. Doorheen het boek staan ook verschillende schitterende foto’s. Iedereen die zich afvraagt wat de Barkley nu eigenlijk inhoudt moet dit boek absoluut eens lezen. Erg lang was Matt’s site de beste bron van informatie over de Barkley, maar nu is dit overduidelijk het boek geworden.

Binnen een week hoop ik te weten in hoeverre het boek een goed beeld geeft van de eigenlijke wedstrijd.

This entry was posted in Lectuur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>