Nieuw loopje in de Vogezen

Steeds meer komen er lange (>100km) wedstrijden op de kalender. Zeker als die nog eens in een mooie omgeving passeren bekijk ik dat altijd met grote interesse. Vandaag kwam er eentje in de Vogezen op mijn radar voorbij gevlogen: L’Infernal Trail des Vosges.
De eerste editie is voorzien voor 2011. Een 72 km bestond al (kan je in september gerust meedoen), maar nu komt daar blijkbaar een 150km bij. Op dit moment nog geen informatie over het parcours, maar met 6000 positieve hoogtemeters zal het behoorlijk pittig zijn. Fijn om er zoiets bij te hebben in het dichtstbijzijnde Franse massief. Het enige nadeel is dat ze die vervelende Franse gewoonte overnemen om ‘s avonds te starten en je dus zoveel mogelijk ‘s nachts laten lopen. Kan iemand die organisatoren eens duidelijk maken dat we eigenlijk wel iets van de omgeving willen zien? En dat dit overdag toch beter lukt.

This entry was posted in Ultra. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>