Fietsshoppen

Als autoloze mens moet men zich soms wat behelpen. Bijvoorbeeld wanneer je het plan krijgt om wat opbergrekjes te gaan halen bij een grote Zweedse meubeldinges in de buurt. Eentje ziet er wat klein uit vind ik. Twee dan maar? Bwa… nog steeds klein. Drie? Nee, we gaan direct voor vier gaan. Gelukkig zetten die gasten op hun site hoe groot die pakketten zijn: 4,7kg en 27x3x140cm. Dat gewicht maal vier zie ik me wel te dragen en de meeste van die afmetingen zijn ook niet echt een probleem. Alleen die lengte van 140cm… Ik heb precies toch een beetje de indruk dat mijn fietsrekje wat korter is. Met een beetje nadenken kom je wel tot een oplossing.

Eerst zetten we eens alle ingrediƫnten samen:
Alle proberen naar huis mee te nemen
Inderdaad een beetje groot voor mijn fietsrekje, maar links zie je al wat mijn plan is: een grote rugzak en daar dan alles insteken. Even testen of dat lukt:
Klaar om te fietsen
Bwaja, dat lijkt wel te gaan lukken.

Op zich het dragen van zo’n lang pakket is geen probleem. Natuurlijk zit het zwaartepunt een pak hoger en met tegenwind lijkt het me ook geen aanrader. Laaghangende takken zijn ook iets om wat meer dan anders beducht voor te zijn. Mijn grootste probleem was dat de stabiliteit niet zo super was.

Niet dat het zou vallen, maar als dat boeltje scheef begint te hangen, trekt het mij natuurlijk ook opzij. Ik denk dat ik volgende keer gewoon een riem meeneem om alles ter hoogte van de schouders goed te kunnen aanspannen. Of misschien moet ik toch maar eens aan een fietskar denken…

This entry was posted in Algemeen, Fietsen. Bookmark the permalink.

One Response to Fietsshoppen

  1. Onbekend says:

    Je kan ook eens vragen om een auto te lenen. Maar dat is natuurlijk niet zo leuk en avontuurlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>