Nieuwbrief december 2010

In mijn nieuwsbrief over december zal ik vrij kort zijn. Gewoon omdat er niet veel te vertellen valt. Na mijn vorige nieuwsbrief was het plan om terug goed te beginnen trainen. Er is welgeteld één mooie lange duurloop naar Stekene gevolgd en toen liet een pees in mijn voet het wat afweten. Een drietal weken heb ik omzeggens geen meter gelopen. Met dank aan de sneeuw die er lag heb ik als alternatieve training wel een beetje langlaufen ingeschakeld. Dat waren dan toch een paar erg fijne dagen. Het feit dat ik een allesbehalve goede skiër ben maakt die trainingen natuurlijk alleen maar lastiger en leuker.

Pas op 29 december lukte het voor de eerste keer om zonder problemen een klein beetje te lopen. Net op tijd want zo kon ik toch naar jaarlijkse gewoonte in Westerlo het nieuwe jaar gaan inlopen. Het is waarschijnlijk onnodig te zeggen dat ik het bijzonder rustig aan gedaan heb. Ik startte helemaal achteraan, versnelde geleidelijk aan een klein beetje, stopte een paar keren omdat ik de glaasjes die feestvierders langs het parcours aanboden toch niet kon afslaan en liep de laatste ronde zelfs aan een min of meer aanvaardbaar tempo. Mijn uitslag trekt natuurlijk op niet veel, maar dat doet er ook niet echt toe.

Daarmee is een goed moment aangebroken om eens terug te blikken op 2010. Als ik dat doe zie ik een totaal van 2801 wedstrijdkilometers gelopen tijdens wedstrijden in België, Nederland, Frankrijk, Zweden, Andorra, Spanje, Italië, Engeland, Schotland, Griekenland, USA, Chili, Tibet en Nepal. Achteraf bekeken is dat misschien toch wel een beetje teveel van het goede. Voor mij zijn de mooiste herinneringen Barkley, Andorra, de Tor en natuurlijk de Himal Race.

Wanneer we dan eens vooruit kijken zien we iets heel bijzonders. Vorig jaar rond deze tijd zat mijn programma al helemaal vol tot begin augustus. Op dit moment staat op mijn programma nog niks, rien, nada. In elk geval zal 2011 een heel stuk kalmer worden dan 2010 en ik denk dat ik het grootste deel van de beslissingen maar op het laatste moment zal nemen. We zullen wel zien wat het wordt.

Voor jullie alvast ook veel loopplezier in 2011!

This entry was posted in Nieuwsbrief. Bookmark the permalink.

One Response to Nieuwbrief december 2010

  1. Bart says:

    Toch geen rekje van een Zweedse meubelzaak op je voet gekregen? Hoop dat het snel betert. Maar toch voorzichtig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>