Een nieuwe lente, een nieuwe blog

Wie hier vroeger al eens passeerde, heeft waarschijnlijk gemerkt dat mijn blogje er plots wat anders uit ziet. Wat is er nu gebeurd? Eigenlijk begon het met een upgrade van Drupal. Het idee was om van de 6-reeks over te schakelen op Drupal 7. Upgradeprocedure doorlopen en het werkte natuurlijk niet zoals het moest. Ik kreeg enkel lege pagina’s te zien met enkel titels maar niks van inhoud. Even gezocht naar een oplossing, maar toen kwam het idee dat al lang in mijn hoofd speelde terug naar boven: overschakelen op WordPress. De belangrijkste reden daarvoor is dat Drupal toch wel overkill was voor het eenvoudige blogje dat ik toch maar had. WordPress is daar veel meer op gericht en een stuk eenvoudiger in gebruik. Dan de migratie gevolgd volgens de info die ik hier vond. Ja, ik weet dat de versies daar niet overeenkomen met mijn versies. Het leverde dan ook niet helemaal het perfecte resultaat op. Vooral de indeling in categorieën was een beetje om zeep. Daar heb ik dus een heel stuk handmatig moeten corrigeren. En ook de posts waarin ik behoorlijk wat JavaScript gebruikt had (denk bijvoorbeeld aan de sudoku-kraker) kwamen er hoegenaamd niet goed door. Daar heb ik nog het meest mijn bezigheid mee gehad.

Ik denk dat ondertussen het meeste terug werkt. Er zijn nog een paar kleinere zaken waar ik werk mee zal hebben, maar dat zal niet zo gigantisch zijn. Hoop ik tenminste. Laat het in elk geval gerust weten als je ergens op problemen zou stoten. Dan kijk ik daar wel eens naar.

This entry was posted in Algemeen, PC, Softies. Bookmark the permalink.

One Response to Een nieuwe lente, een nieuwe blog

  1. Mama says:

    Mooie nieuwe lay-out
    En alleszins een schitterende indrukwekkende foto
    Veel succes nog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>