Svn permissies

Wat technische post. Skip gerust als dat niet echt iets voor u is.

Bon, de situatie. Ik heb hier thuis een servertje staan dat ik gebruik voor alles dat vanuit de andere pc’s bereikbaar moet zijn. Logisch idee is natuurlijk om daar een vcs op te draaien en zo in de eerste plaats alles van code een beetje centraal up to date te houden in plaats van me steeds te moeten afvragen op welke pc de laatste versie nu ook alweer staat. Dat boeltje werd goed geïnstalleerd en op windows-pc’s werd TortoiseSVN geplaatst voor een beter gebruiksgemak terwijl dat op Linux RabbitVCS werd.
Dan, het probleem. Onder Windows geen probleem. Updaten en committen werkt zoals het hoort, maar op Linux lukte alleen het updaten. Een beetje zoeken leerde me dat er een permissieprobleem zat. Een beetje verder rommelen en ik zag dat alles van repositories root als owner had. Met de db-folder in de repository te chmodden naar mijn username werd dit opgelost. Gaan prutsen in permissies is natuurlijk altijd een beetje tricky, dus dat schrijf je best ergens op. Hier bijvoorbeeld. Zo gedaan.
Enige vreemde is nu nog dat RabbitVCS me steeds (zowel bij update als commit) om het pw van de remote box vraagt, terwijl Tortoise dat niet doet. Geen idee waarin het verschil zit. Ik ben alvast blij dat het gewoon werkt. En als iemand een wat properder manier kent om de permissieproblemen op te lossen mag die mij dat natuurlijk ook laten weten.

This entry was posted in Algemeen, Linux. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>