Tor volgen

Morgen start de Tor en mogelijk zijn er een paar mensen die dat willen volgen. Het leuke aan de moderne tijden is dat je vanachter je pc dat meestal beter kan dan vanop het terrein.

De eerste plaats om te kijken is natuurlijk de site van de organisatie: http://www.tordesgeants.it
Net als vorig jaar beloven ze een live opvolging, maar op het moment van schrijven is die nog niet te zien. Ik neem aan dat eens de wedstrijd bezig is het een prominente link op de homepagina wordt. Vorig jaar werkte de opvolging prima, dus ik verwacht dat het dit jaar terug zo zal zijn. Het is natuurlijk mogelijk dat er hier en daar eens post wat hapert. Ik heb startnummer 241 voor als je dat nodig zou hebben.
Er worden ook net als vorig jaar dagelijks foto’s en een filmpje voorzien.

En ken je die grap van de Belg, de Nederlander en de Fransman al? Wel, een tweede plaats waar je mogelijk interessante informatie kan vinden is MudSweatTrails. In het bijzonder volgen ze een Nederlander (Gideon), een Fransman (Christian aka Ufoot) en een Belg (ikke). Normaal gezien is net als vorig jaar Michiel ter plaatse om, zoals het een echte Hollander betaamt, de rest van de wereld op de zenuwen te werken. Van hem kan je dus mogelijk wat meer horen dan enkel droge doorkomsttijden.

Dan ga ik over naar een paar plaatsen waar lotgenoten zullen proberen om ook de wedstrijd zo goed mogelijk te volgen. De eerste plaats is natuurlijk het forum van de CĂ©lestes. Een aantal mensen ter plaatse zullen wel contact houden met het thuisfront, maar waarschijnlijk zullen die me niet zo vaak zien en eerder verslag uitbrengen over wat achter mij gebeurt. Toch zeker na de eerste dag(en).

Twee Franse fora waar normaal gezien redelijk wat mensen de wedstrijd zullen volgen en mogelijk contact zullen hebben met mensen op het parcours zijn Ultrafondus en Kikourou. Ik kan moeilijk voorspellen of je daar iets interessants gaat lezen. Er is wat geluk mee gemoeid.

Tot slot nog meegeven dat het redelijk verslavend is om zo een wedstrijd te volgen. Het is niet mijn schuld als uw partner kwaad wordt omdat u de hele nacht voor uw pc zit, of wanneer uw baas vindt dat uw werk eigenlijk toch iets anders is.

This entry was posted in Ultra. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>