Nieuwsbrief december 2011

Slechts één wedstrijdje werd gelopen in december. Het was een oriëntatieloop van in vogelvlucht een dikke twintig kilometer in het Zoniënwoud. In praktijk leg je dan natuurlijk een heel pak meer afstand af. Omdat er in ploegjes van twee werd gelopen had ik een slachtoffer nodig dat met mij wilde meelopen. Isa wilde gelukkig die rol op haar nemen.
Samen hebben we ons prima geamuseerd en netjes alle balises gevonden. Zo dwars door het Zoniënwoud lopen is echt wel leuk. Met af en toe nog een beetje sneeuw om het helemaal aangenaam te maken wat het voor mij één van de leukste loopjes van de afgelopen maanden. De keerzijde van de medaille is dat een paar dagen op voorhand mijn scheen het terug wat liet afweten na mijn eerste intervaltraining en die drie en een half uur door het Zoniënwoud zorgde voor de doodsteek. Een hele week heb ik zelfs pijn gehad om te stappen.

Na afloop van die week trok ik naar de Canarische Eilanden. Het oorspronkelijke plan was om daar te gaan trainen, maar ik heb dan maar beslist om er een wandelvakantie van te maken. De eerste heft trok ik rond om Tenerife, met natuurlijk een beklimming van de Teide. Eens ik het eiland dan helemaal doorgewandeld had nam ik de boot naar la Gomera om ook dat eiland eens te doorkruisen. Beiden zijn het echt wel prachtige eilanden waar je zalig kan rondzwerven zolang je maar uit de toeristische plaatsen wegblijft. Jullie kunnen foto’s bekijken op http://picasaweb.google.com/ptityeti/IslasCanarias en ik denk dat ik die gewoon voor zichzelf ga laten spreken.

Het einde van het jaar is natuurlijk de ideale gelegenheid om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Wie de nieuwsbrieven van het afgelopen jaar eens herleest zal direct merken dat het voor mij een bijzonder zwak jaar was waarin ik in de eerste plaats veel fysiek gesukkeld heb. Sinds maart heb ik niet meer op niveau gelopen. Toch schat ik dat ik iets tussen de 8000 en de 9000 kilometer gelopen heb. Dat is een pak minder dan ik zou willen, maar toch een respectabele basis die me moet toelaten om 2012 een heel pak beter te maken. Ik geef mezelf drie maanden om er terug te staan. In januari wil ik me beperken tot uithouding om dan vanaf februari terug wat aan de snelheid te werken. Vanaf april (eigenlijk vanaf 31 maart) wil ik dan terug de pannen van het dak lopen. Vanaf dan heb ik een hele reeks wedstrijden gepland waar ik nu al met veel plezier naar uitkijk. Aan wilde plannen is er zeker geen gebrek.

This entry was posted in Nieuwsbrief. Bookmark the permalink.

One Response to Nieuwsbrief december 2011

  1. Dag Wouter,
    Je zal mij waarschijnelijk niet kennen, maar ik ben diegene die u eens aanspraak op de trein , een paar dagen voor Olne-Spa-Olne 2011. Ik was trouwens de treinbegeleider. IK zag dat je ook reeds de trail Chateau- lac of zoiets gelopen had. Daar ik nogal nieuw ben in het trail circuit, vroeg ik mij af of dit een mooie wedstrijd is (als voorbereiding). Zijn er vele hoogtemeters, singeltracks, asfalt,… IK heb gekozen voor de marathonafstand, dit zijn nog wat naweeën van het reguliere wegcircuit.
    Groetjes
    Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>