Barkley: The movie

Ik schreef al voor mij vertrek dat er een documentaire over de Barkley aan zit te komen. Info te vinden op http://www.kickstarter.com/projects/684009223/the-barkley-marathons-the-trail-that-eats-its-youn

De pagina werd aangepast met een nieuwe video die alvast wat beelden van dit jaar geeft. Zowat de beste beelden die over de wedstrijd bestaan!

This entry was posted in Ultra. Bookmark the permalink.

5 Responses to Barkley: The movie

 1. Wouter Desmet says:

  Schitterend! Ik krijg zelf goesting om mee te doen, maar meedoen wil ik pas als ik daar echt klaar voor ben. Hoe schrijf je je trouwens in voor de Barkley? Het schijnt dat dat geen evidentie is.

  • wouter says:

   Echt klaar voor Barkley??? Ik weet zelfs niet wat ik me daarbij moet voorstellen.

   • Wouter Desmet says:

    Dat weet ik ook niet, maar momenteel is dit alleszins niet het geval. ‘t Zal kwestie zijn van heel veel trainen en er zelf in geloven dat je de Barkley kunt temmen. En dan het gewoon doen (hier bedoel ik meedoen en zien waar je strandt)! Maar ja, jou moet ik zoiets niet wijsmaken. ;) Veel succes met je volgende uitdagingen! Die van mij zijn op loopgebied toch nog iets kleiner!

    • Wouter Desmet says:

     Nog een aanvulling op mijn vorige commentaar. Alvorens ik deze aanvulling hier typ, wil ik wel duidelijk maken dat het maar ideeën zijn en zeker geen commentaar op jouw voorbereidingen. Ik heb er totaal geen idee van hoe en hoeveel je traint, maar aan je palmares te zien, kan ik er alleen maar respect voor opbrengen.
     Soit, mijn idee is heel simpel: specifieke training. Train één keer per week minstens een uur op echte Barkley toestanden. Dit is niet evident in Vlaanderen, misschien iets gemakkelijker in de Ardennen, maar een ideetje zou bijvoorbeeld zijn van één of andere steile spoorwegberm vol met doornen en bomen gedurende een uur naar boven en beneden te lopen. Het is niet echt de aangenaamste training maar ik denk dat het zowel het lichaam als de geest sterkt (of misschien kapot maakt ;))

     • wouter says:

      Ik denk eigenlijk dat 1u/week zelfs aan de lage kant is. Trainen op wedstrijdomstandigheden is inderdaad wat je moet doen. Als je hoort wat de finishers aan hoogtemeters getraind hebben, kan ik daar alleen jaloers op zijn. Hier in Gent heb ik al trainingen afgewerkt als “een paar uur de skiberg op de Blaarmeersen op en af lopen”. Vooral de spoorwegkant is echt de moeite. Mijn plan was dit jaar dan ook om quasi elk weekend in de Ardennen te gaan trainen. Twee redenen waarom dit niet gebeurd is:
      1. De periode september-februari was ik al blij als ik gewoon zonder pijn kon joggen. In de Ardennen gaan rondhossen was maar een verre droom op dat moment.
      2. Mijn normale uitvalsbasis is momenteel onbeschikbaar (dak ingestort).

      Positief bekeken: aan mijn voorbereiding kan gigantisch veel verbeterd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>