[Boek] De koerier die nergens bij hoort

Cover koerier

Als Ron een boek schrijft moet ik dat toch eens lezen. Ik geef toe dat het lang geduurd heeft, maar uiteindelijk is met een gunstige wind toch tot bij mij geraakt (lees: een goede hint geven voor je verjaardag helpt).

Het eerste wat je moet weten is dat het niet om nieuw materiaal gaat. In overgrote hoofdzaak gaat het om columns die eerder in Runner’s World verschenen. Het tweede dat je moet weten is dat ik van Ron zijn stijl houd. Ik kan me inbeelden dat dit voor de gepatenteerde feelgoodlopers niet geldt.

Dat tweede zorgt ervoor dat ik het met veel plezier gelezen heb. Een paar rake opmerkingen en observaties mag je van Ron steeds verwachten. De nadelen zijn voor mij dat Sparta wel heel prominent aan bod kwam, alsof Ron nooit iets anders heeft gelopen of nergens anders over heeft geschreven. En soms kreeg ik een beetje een déjà vu gevoel. Ik heb de indruk dat hij in de loop der jaren toch een paar keer wat in herhaling is gevallen. Of anders komt het doordat ik een behoorlijk deel van het materiaal eerder wel al eens had gelezen.

In elk geval een grote aanrader als je open staat voor Ron zijn stijl. Lees het vooral niet als je in de illusie wil blijven dat alles toch zo fantastisch is.

This entry was posted in Lectuur, Lopen, Ultra. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>