Waar dient een eiland voor?

Tja, zo een eiland wat kan je daar nu eigenlijk mee aanvangen? Of wat doe je wanneer je op zo een exemplaar bent? Het antwoord is natuurlijk vrij simpel: ofwel loop je er omheen ofwel steek je het dwars door.

Vandaag breng ik even een paar doorsteken onder de aandacht. Het zien er mij stuk voor stuk onvergetelijke wedstrijden uit.

Grand Raid Réunion (Diagonale des Fous)
Mogelijk wel de gekendste doorsteek. Het parcours liegt er dan ook niet om. Het gaat over zo’n 150km en telt onderweg 9000 positieve hoogtemeters. En dat alles door een woest vulkanisch landschap. Elk jaar staan hier zo’n 2000 lopers aan de start. Hiermee is al snel duidelijk dat deze wedstrijd een klepper van formaat is.
http://www.grandraid-reunion.com/

Madeira Island Ultra Trail
Een wedstrijd die dit jaar zijn eerste editie zal kennen in dwars over Madeira loopt. Op dit moment is er nog niet zo heel veel informatie beschikbaar, maar het ziet er alvast heel mooi uit. Het parcours zou over een 100-tal kilometer lopen en ongeveer 3500 positieve hoogtemeters hebben (wat me eigenlijk vrij weinig lijkt als ik de foto’s mag geloven).
http://www.madeiraultratrail.com

Trans Gran Canaria
Ook op Gran Canaria konden ze blijkbaar niet achterblijven. De eilanddoorsteek heeft daar een lengte van 115km en telt 4000m+. Het ziet er ook een schitterende onderneming uit. Als je dit jaar nog wil deelnemen, moet je snel zijn. De start is het komende weekend.
http://www.transgrancanaria.net/

This entry was posted in Ultra. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>