Nieuwsbrief december 2008

Eerst en vooral wil ik natuurlijk iedereen het allerbeste toewensen voor 2009. Laat het een jaar zijn met veel loop-, fiets- en ander plezier.
Op het einde van het jaar mag een kleine terugblik natuurlijk niet ontbreken. Wanneer ik dat doe, zie ik dat ik toch redelijk wat wedstrijden gelopen heb. Als ik goed geteld heb kom ik uit op veertien ultra’s, waarvan vijf van honderd kilometer of meer. Het hoogtepunt van het begin van het jaar was zeker en vast de Ecotrail de Paris, waar ik een kleine duizend lopers, inclusief een paar hele grote namen, achter mij wist te houden. Ook aan de “wilde JKM” bewaar ik erg mooie herinneringen. Dat was de pure strijd tegen de elementen. De zomer was dan een prachtig vervolg met het drieluik Hardrock – PTL – Grand Trail du Nord als hoogtepunten. Kortom, 2008 was voor mij een jaar om met veel plezier op terug te kijken.

Zoals jullie in vorige nieuwsbrieven konden lezen, ging het op het einde van het jaar een pak minder vlot. In december probeerde ik dan ook in de eerste plaats terug een beetje op niveau te komen. De lange duurlopen kwamen terug, de snelheidstrainingen gaan terug een beetje vlotter. Nog steeds niet zoals het hoort, maar er zit een duidelijke positieve trend in. Binnenkort hoop ik terug zoals voorheen te kunnen vlammen.

Mijn laatste wedstrijden van het jaar waren nog niet bepaald schitterend. Vorige week had ik nog “Les Pierres du Diable” op het menu gezet. Dat betekent 30 kilometer door de bossen hossen. De dagen ervoor deed ik niet anders dan hoesten en snotteren, waarmee je het resultaat eenvoudig kan voorspellen: ik geraakte voor geen meter vooruit. Toch had ik deze nachtelijke trail voor geen geld in de wereld willen missen. Het feit dat de wedstrijd binnen de twaalf uur volgeboekt was, toont aan dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Wie te laat was en toch graag eens in het donker een trail wil lopen, kan op 24 januari nog terecht in Soiron voor de Trail des Lucioles.

Het jaar afsluiten deed ik zoals steeds in Westerlo. Het is voor mij veel te kort (amper 11 kilometer) het zijn toertjes (vier) en is de hele tijd verhard. Kortom, het is iets wat ik normaal gezien nooit loop. Maar het is nog steeds de enige wedstrijd in de wijde omgeving waarbij je van oud naar nieuw loopt. Met mijn erg beperkte snelheidstrainingen kan ik een hoog tempo niet goed vasthouden. Toch liep ik een minuutje sneller dan vorig jaar en werd er opnieuw zesde. Onderweg heb ik zoals steeds wat naar het vuurwerk lopen kijken, of wat had je gedacht.

Om af te sluiten blik ik nog even vooruit naar wat 2009 in petto zal hebben. Ik doe alvast mijn best om 2008 te overtreffen. De eerste grote brokken op het programma zijn een 250km in Algerije in maart, de 120 van Texel in april en de 100km trail “Les Sentes de Légendes” eind mei. Daarna is alles nog onbekend. Ik probeer me opnieuw in te schrijven voor Hardrock (er wordt dit jaar in de omgekeerde richting gelopen), maar of dat lukt is hoogst onzeker. Volgende maand zal ik dat pas weten en dan wordt de rest van het programma opgesteld. We zien wel wat het wordt, er zijn nog voldoende mooie wedstrijden om te lopen.

This entry was posted in Nieuwsbrief. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>