Rattepaswegel afgesloten

Zondag liep ik met Alex een heel mooie duurloop van 3u. Het was een erg aangename afwisseling van bossen, velden en modderpaden… Eén minpuntje: onderweg stonden we op de Rattepaswegel voor twee afsluitingen. Eentje konden we rond, het andere wel over, maar het is natuurlijk niet echt de bedoeling. Thuis heb ik wat opzoekwerk gedaan en het blijkt om een trage weg te gaan, die voorkomt in de atlas der buurtwegen en dus ouder is dan België.

Dat kan ik natuurlijk niet zomaar laten gebeuren. Eerst nam ik contact op met de werkgroep Trage Wegen van Merelbeke en die raadden me aan contact op te nemen met de bevoegde schepen en de mobiliteitsambtenaar. Deze beide heren hebben intussen ook een mailke van mij in hun inbox gekregen. Nu is het een beetje afwachten wat er allemaal zal gebeuren, maar ik zal jullie de ontwikkelingen laten weten.

Hieronder een kaartje met de situatie. De lijn is de combinatie Schietsewegel-Rattepaswegel en wanneer je die weghaalt (via plusje rechtsboven het vinkje bij “Rattepaswegel” weghalen) zie je wel stuk nog toegankelijk is.

[oms_map width="800" height="500" lat="50.95" long="3.76" zoom="16" kml_file="/wp-content/uploads/kml/rattepaswegel.kml" type="All"]

UPDATE: De mobiliteitsambtenaar antwoordde me direct dat overleg plaatsgevonden heeft tussen de betrokken eigenaars en de gemeentebesturen van Merelbeke en Oosterzele. Afwachten wat het resultaat wordt, maar ze zijn er in elk geval mee bezig.

UPDATE2: Op 15 maart ben ik nog eens ter plaatse geweest, maar er is niets veranderd. Ik heb nu wel een paar foto’s van de situatie gemaakt. Eerst eens komende van Munte. Hier sta ik op de Schietsewegel. De Rattepaswegel loopt (liep?) aan de rand van het grasveld links. Officieel is er ook naar rechts een vertakking, maar die is al erg lang ontoegankelijk.
Rattepaswegel vanaf Schietsewegel
En dan eens van de andere (Oosterzeelse) kant. Ik sta hier op de Rattepaswegel, of hoe het verlengde ervan op grondgebied Oosterzele ook mag heten. De wegel liep langs de rand van het bosje. De eerste foto is aan de overkant van het grasveld genomen.
Rattepaswegel vanaf Oosterzeelse kant
Je ziet dat aan beide kanten een stevige afsluiting de passage verspert. Hopelijk is de wegel snel terug toegankelijk.

UPDATE3 (29/04/08): Al een paar keer terug geweest en niets nieuws te melden. De versperring blijft er vooralsnog staan.

This entry was posted in Paden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>