Belastingen – comme d’habitude

Een goede mens moet natuurlijk jaarlijks eens zijn belastingsbrief invullen. Tot vorig jaar deed ik dat netjes op papier om dan de laatste avond de brief tijdens een training hier in de bus van het kantoor in Merelbeke te gaan droppen.
Dit jaar probeer ik het eens elektronisch. Token was al een tijdje geleden aangevraagd (jaja, ik ben vooruitziend) dus dat probleem was al opgelost. Eens op de site van tax-on-web kostte het me tien minuten om door te hebben dat er (minstens) drie verschillende fouten kunnen optreden. Ten eerste is het mogelijk dat je bij het aanklikken van een willekeure knop terug op de beginpagina uitkomt die aangeeft dat je belastingsbrief nog niet is ingevuld. Allez zeg, dat had ik nog niet door. Oh wee je reeds ingevulde gegevens.

Daarnaast heb ik nog twee verschillende foutmeldingen gevonden:
fout Tax-on-web
en
fout Tax-on-web
Spannend nietwaar?

Op het moment van schrijven geraak ik niet verder dan de wizzard voor vak 3 (van de 12) die me zou moeten vertellen of ik een KI moet invullen. Hoe het scherm eruit ziet als het versturen geslaagd is hoop ik later te kunnen vertellen. En als het niet lukt fiets ik wel even naar Ledeberg om daar mijn brief op papier te gaan droppen. Hoe zou het toch komen dat mensen op het laatste moment daar allemaal hun brief nog binnen brengen??

De DJ zal het antwoord wel kennen: “Pas de problèmes!”.

UPDATE: Als ge dat probeert op het moment dat de mensen in de belastingskantoren naar huis zijn lukt het wel. Geen verdere errors tegen gekomen, spijtig.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>