Tijden berekenen over andere afstanden

Lang geleden, op mijn oude site maakte ik reeds eens een pagina waar je kon berekenen wat je zou lopen op andere afstanden uitgaande van een gegeven prestatie. Ik heb dit eens herschreven naar dit blogje.

Er zijn twee mogelijkheden: ofwel ga je uit van een tijd gelopen op een vaste afstand. Vul dan hieronder je gelopen tijd in en kies de afstand waarover je dit gelopen hebt.
Tijd:ums
Afstand:
Klaar? Klik dan nog even op de knop hieronder en alle andere tijden verschijnen onderaan de pagina.

Een tweede mogelijkheid is natuurlijk dat je binnen een vaste tijdsspanne een bepaalde afstand neergezet hebt. Ook op basis daarvan kan je gewoon beginnen rekenen. Vul dan hieronder eerst de gelopen afstand in (in meter!) en kies de tijd waarover je dit gelopen hebt.

m
Tijd:
Klaar? Dan nog gewoon eens op de knop hieronder klikken om alle tijden te zien verschijnen onderaan de pagina.

Standaard ga ik ervan uit dat je aan hetzelfde tempo blijft verderlopen. Er bestaan een aantal formules die een voorspelling maken over wat je op andere afstanden mogelijk zou kunnen halen. Ik geef hieronder de mogelijkheid om de formules van Reigel en Cameron te gebruiken. Maar ik voeg er alvast aan toe dat je deze best met een flinke korrel zout neemt.

Gelijkmatig tempo
Formule van Reigel
Formule van Cameron
Afstand Tijd
100 m
200 m
300 m
352 m
400 m
800 m
1000 m
1500 m
mijl
3000 m
5000 m
10000 m
10 mijl
halve marathon
marathon
50 mijl
100 km
100 mijl
Coopertest
uurloop
6 uur
24 uur

Een kleine slotopmerking: die vreemde afstand van 352 meter is de lengte van de RCG-sintelpiste in Gentbrugge. Op het moment van schrijven zijn daar serieuze werken aan de gang die het einde van de piste betekenen.

This entry was posted in Lopen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>