Nieuwsbrief april 2008

De afgelopen maand was voor mij in de eerste plaats een trainingsmaand. Ik heb zoveel mogelijk volume getraind op hellingen. Iets wat ik de komende tijd wil verder zetten.

Zo deed ik aan het begin van de maand een duurloop van dik zeven en een half uur doorheen de Ardennen. Dat is gewoon een hele dag puur geluk. Ik slaag erin om minder dan eens per uur een asfaltweg tegen te komen en dan terug verder te gaan naar de volgende vallei. Onderweg kom je met een beetje geluk ook nog wat hertjes of everzwijntjes tegen. Ik kan het echt iedereen aanraden om zo eens een dagje doorheen de Ardennen te zwerven.

Op wedstrijdvlak stond maar één zwaar weekend op het menu. Het was een weekendje waarbij ik eerst op zaterdag Limburgs Zwaarste voorzien had. De vrijdagavond vertrok ik al. Ter plaatse had ik natuurlijk alles perfect geregeld: zelfs een slaapplaats was niet gepland. Niet dat een dergelijk detail een groot probleem is natuurlijk. Na een verkwikkend nachtje onder de blote hemel op de parking voor de zaal waar de start plaatsvond, was ik er helemaal klaar voor. Het hele peloton vertrok gegroepeerd en was na een paar kilometer al de weg kwijt. Een beetje zoekwerk later waren we allen terug op de goede weg. Samen met Geert en Otto werkte ik het overgrote deel van het prachtige parcours af. Pas de laatste kilometers vond ik dat het tempo wat teveel zakte en liep alleen verder. De loop kan ik iedereen aanraden. Ik liep hier nu al voor de tweede keer en sta er nog steeds van versteld hoe Willem erin slaagt zoveel paden en hellingen te vinden.

Direct na Limburg reisde ik door naar Bouillon. Ik kan je garanderen dat dit met de trein geen evidente onderneming is. Neem daar nog eens bij dat mijn geplande eetpauze de mist in ging dankzij de legendarische stiptheid van de nmbs. Zo rond een uur of half elf was ik uiteindelijk in Bouillon. Deze keer sliep ik in een echt bed (met dank aan Jogging Cross Bully) en stond de volgende ochtend klaar om er de Bouillonnante te lopen. Op het erg uitdagende parcours wou ik even testen wat ik nog in de benen had na Limburg en startte erg voortvarend. Zo rond halverwege was de tank min of meer leeg, viel ik zwaar terug en na een uitgebreide pauze aan een bevoorrading geraakte ik terug gelanceerd. Uiteindelijke werd het nog een 7de plaats, iets waar ik best tevreden mee ben. Blijkbaar is mijn uithouding prima in orde. Ook de vele hoogtemeters (meer dan 4000 positieve hoogtemeters over het hele weekend) vormden geen enkel probleem. Achteraf voelde ik niet de minste stijfheid, wat heel hoopgevend is.

Een weekje later probeerde ik nog eens een alternatieve training. Bij ons op de Blaarmeersen ging een oriëntatieloopje door. Zoiets vind ik wel eens leuk als fartlek en ik ging er dus heen. Ik heb er geleerd wat het allerbelangrijkste is als je ooit aan een oriëntatieloop wil deelnemen: je moet de start vinden. Daar ging het bij mij al behoorlijk mis. Ik ging ervan uit dat het aan de Pierenput was, maar met behulp van een paar zoekende oriëntatielopers kwam ik er achter dat we aan het gusb moesten inschrijven. Goed en wel begonnen waren er twee posten waar ik problemen mee had: eentje waar ik gewoon aan het prutsen was en eentje met een verkeerd nummer. Ik heb die post eens langs alle kanten aangevallen om steeds op nummer 70 in plaats van 79 uit te komen. Achteraf bleek dat het nummer in de postomschrijving gewoon fout was, maar ik heb er natuurlijk een pak tijd verloren. Ik werkte het pacours af aan 8’04″/km (in vogelvlucht), wat naar het schijnt niet eens zo slecht is voor iemand die dat hooguit eens per jaar doet.

Kijken we even vooruit dat staat volgende week al de Caracoles Célestes op het programma. We lopen dan een lusje van 100km rond Namen. Gewoonlijk slagen ze erin een paar absurde passages in te lassen. Ik ben dus benieuwd. Ik zal er alvast niet speciaal naar pieken. Eergisteren liep ik nog een duurloop van dik zeven uur en ik hoop kort na de wedstrijd terug normaal te kunnen trainen. Alles is nog steeds met het oog op Hardrock. Wie een idee van Hardrock wil krijgen geef ik eens een link naar het hoogteprofiel mee: http://upload9.postimage.org/257513/photo_hosting.html

Ik sluit af met een fait-divers. Voor zover ik weet bestaat er maar één schilderij over mij. Ik vind het erg geslaagd en het hangt dan ook in mijn living (nu even niet, het is weg voor een kleine tentoonstelling). Wie er nieuwsgierig naar is kan een foto ervan bekijken op http://blog.ptityeti.be/node/15

This entry was posted in Nieuwsbrief. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>