Oxidanten en ultralopen

Ik kwam vandaag terug een artikel met ronkende titel tegen. Deze luidt: “Oral Quercetin Supplementation and Blood Oxidative Capacity in Response to Ultramarathon Competition“. Wat mag dat betekenen? Voor zover ik de abstract begrijp (tot de full text heb ik geen toegang) stijgt tijdens een ultraloop de hoeveelheid oxidanten in het bloed. Onderzoekers hebben dan tijdens de WS100 geprobeerd om door pillen met anti-oxidanten (quercetin) te geven het niveau in het bloed te laten dalen. Resultaat van de studie: geen effect na afloop van de wedstrijd. Wie er ooit over zou getwijfeld hebben om dergelijke pillen te nemen voor een wedstrijd (vraag me niet waarom) weet nu dat dit geen heeft. En zo zijn we weer wat wijzer.

This entry was posted in Lectuur, Ultra. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>