Route naar Beernem

Vandaag hadden onze vrienden in Beernem hun jaarlijkse oefencross. Twee jaar geleden liep ik bij deze gelegenheid al eens daarheen. Dit jaar besloot ik dit nog eens te doen. Een eventuele deelname zou ervan afhangen of ik op tijd voor de start zou toekomen. Het was in elk geval niet mijn bedoeling me daarvoor op te jagen. Twee jaar geleden koos ik voor een route via GR’s: vanaf Latem de GR128 en daarna de GR129. Omdat een behoorlijk deel daarvan toch wat tegenviel (veel asfalt) probeerde ik dit jaar zelf eens een route uit te stippelen. In eerste instantie liep ik naar de Blaarmeersen waar ik inpikte bij de zondagmorgengroep. Vanaf de Bourgoyen ging het dan in grote lijnen naar Vinderhoute, Zomergem, Eeklo en Oedelem.
Natuurlijk liep ik me een aantal keren vast op afgesloten paden. Dat valt gewoon niet te vermijden als je op de kaart loopt. De uiteindelijk gelopen route staat hieronder. Zoals steeds heb ik erg veel interesse in alle suggesties voor verbeteringen aan deze route. Zoals je ziet is de kortste weg nemen absoluut niet belangrijk. Als het maar veel mooie, onverharde paden zijn.

Voor het volledige traject geeft de gps mij een afstand van 78km, gelopen in een dikke 8 uur. En ja, ik was te laat om deel te nemen en heb dus voor niets mijn spikes de hele weg meegesleurd…

This entry was posted in Paden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>