Wat GPS kaarten

Eerder schreef ik al eens over mijn zoektocht naar kaarten van de States om op mijn gps te zetten. Het leek me dan ook maar correct om ook mijn ervaringen weer te geven. De US kaarten die ik daar beschreef hebben schitterend dienst gedaan. Ik kan er bitter weinig op aanmerken, gewoonlijk waren ze erg volledig en correct. Slechts 1 maal kwam ik op een wegje terecht dat niet op mijn gps te zien was. Meestal waren ze zelfs te volledig. Er stonden een heel pak paden op waar ik met de fiets nooit over kon en waar zelfs velen zich te voet niet op zouden wagen. Een prima keuze dus.

Sindsdien heb ik nog verschillende malen wat kaarten gezocht. Ze kwam ik onder andere terecht op http://garmin.na1400.info/routable.php. Daar kan je de stukken die je nodig hebt selecteren en die worden dan voor jou aangemaakt, inclusief een installer. Een uitstekende service. De data zijn afkomstig van OSM, waarschijnlijk kijk je best eerst eens op de OSM website in hoeverre de gegevens volledig zijn in het gebied waarin je interesse hebt. Onvolledige gebieden kan je natuurlijk steeds zelf aanvullen, zoals ik bijvoorbeeld voor Merelbeke deed. Dikwijls kan je ook prima installers vinden op de Garmin pagina.

This entry was posted in GPS, OSM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>