Best of the Fells

Voor de reis naar Gran Canaria zocht ik nog wat lectuur voor op het vliegtuig en tijdens dode momenten. Nog maar pas stond in mijn kast een handig klein boekje dat ik zo meenam: Best of the Fells. Het opzet is een beetje zoals de Ultraloper boekjes die we bij ons gekend hebben (en waarvan nummers vier en vijf nog kunnen besteld worden bij Uitgeverij Hardlopende Zaken). Je neemt een pak losse verhaaltjes, de meeste al op internet gepubliceerd en giet die in een mooi boekje. Het resultaat is ook zoals bij de Ultraloper boekjes: een wisselende kwaliteit met verhaaltjes die ik soms erg graag lees, en anderen die ik de moeite absoluut niet waard vind. De constante hier is het fellrunnen en wat mij vooral beviel was de inside-blik op deze schitterende wedstrijden. Voor een eerste boek over fellrunning zou ik nog steeds “Feet in de Clouds”, dat ik reeds eerder besprak, aanraden. Maar als je er daarna nog niet genoeg van hebt, is “Best of the Fells” prima om nog eens wat andere stemmen te horen en meer wedstrijden te leren kennen.
Het liet mij in elk geval achter met veel zin om stante pede naar Noord-Engeland of Schotland te verhuizen of toch op z’n minst wat vaker die kant uit te gaan. Met dit jaar al zeker drie wedstrijden in die richting gepland moet dat wel goed komen.

This entry was posted in Lectuur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>