Naar Schellebelle

Op vrijdagavond ga ik gewoonlijk naar de clubtraining en doe daar een lange duurloop. De belangrijkste motivatie ervoor is om eens in een andere omgeving dan thuis te lopen. En om daarna nog wat aan de toog te kunnen hangen natuurlijk. De beperking die je dan tegen komt is dat de kleedkamers pas open gaan om 18u en terug sluiten om 22u. Vooral die laatste beperking laat me regelmatig een lange duurloop afsluiten met een stevig tempo.

Dikwijls loop ik dan eens naar Wetteren, steek daar de Schelde over en keer dan terug. Natuurlijk vraag ik me dan af of het niet doenbaar zou zijn om een brug verder te lopen. De volgende brug is nogal ver, helemaal in Uitbergen, maar daartussen heb je nog het veer van Schellebelle. Gisteren deed ik dus eens een gooi naar Schellebelle. Om 18u15 gestart in Gentbrugge, stevig tempo gemaakt en om 19u45 stond ik al in Schellebelle. Normaal gezien kan je dan zo eens goed belleke trek doen om de veerman wakker te maken. Jammer genoeg zijn er momenteel werken en vaart het veer gewoon om het half uur. Dat betekende een beetje wachten. Om 20u stond ik aan de overkant en kon de terugweg aanvatten. Daarvoor ben je natuurlijk al vermoeid en zoals je op het kaartje hieronder ziet is de terugweg ook wat langer dan de heenweg. Om 21u55 stond ik terug in Gentbrugge. Hehe.

Schellebelle is haalbaar. Zou Uitbergen dat ook zijn. Een mens zou erover beginnen denken. In elk geval zal ik daarvoor behoorlijk goed in vorm moeten zijn en de route toch wat moeten optimaliseren. Ik kan al een beetje beginnen puzzelen aan de route. Een belangrijke randvoorwaarde is natuurlijk dat die zoveel mogelijk onverhard moet zijn. Misschien probeer ik het later wel eens.

This entry was posted in Paden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>