Gents Panorama

Iedereen die Gent een beetje kent weet waar deze foto genomen is:

Strand Blaarmeersen

De Blaarmeersen natuurlijk. Het enige echte Gentse strand aan de beroemde vijver. De laatste jaren is hier gigantisch veel veranderd, maar een paar weken geleden kwam er een wel heel mooie verandering bij. Je hebt ongetwijfeld al de berg aan de overkant van de vijver zien liggen. Dat is de voormalige skiberg en als je jezelf ooit de vraag gesteld hebt hoe ik op hellingen kan trainen, heb je hier het antwoord. De rest van de omgeving is zo plat als een pannenkoek. En voordat je een mysterieuze geologische verklaring gaat zoeken kan ik meegeven dat hier tot in de jaren ’60 niets was. Allez, er was hier een moeras. Maar sinds een jaar of vijftig is hier zowel een vijver als een berg ontstaan. Rara, waar zou het zand van die berg vandaan gekomen zijn? Hier zie je de berg van zijn zogenaamde “steile kant”. En het is verdorie steil. Maar wat zie ik wanneer ik een beetje van een andere kant kijk?

Berg Blaarmeersen

Goed kijken. Daar aan de top van de berg, ja, helemaal bovenaan. Dat was er een paar weken geleden nog niet. Bekeken vanaf de zogenaamde “skihelling” (de linkerkant op vorige foto’s) zie je heel goed een uitkijktoren staan.

Strand Blaarmeersen

Daar gaan we dadelijk even heen. Eerst zien we hier beneden nog iets interessants (dat er overigens al langer staat).

Bijenhotel Blaarmeersen

Een vreemde en mysterieuze constructie. Gelukkig geeft het bord ernaast wat uitleg.

Bijenhotel Blaarmeersen

Een bijenhotel zowaar. Welwel, daar had ik nog nooit van gehoord. Prijzen van de kamers worden niet vermeld. Maar goed, we waren op weg naar de top. En ja hoor, daar boven heb je een prachtig uitzicht.

Panorama Blaarmeersen

Even op de foto klikken om het goed te kunnen bekijken. Als dat geen mooi uitzicht is weet ik het ook niet meer. En als je me nu nog niet gelooft dat het hier zo plat als een pannenkoek is, weet ik het nog minder. Wat meer ingezoomd op het stedelijk gebied krijg je dit. Opnieuw op de foto klikken om hoge resolutie te hebben.

Panorama Blaarmeersen

Heb ik al verteld dat je er een prachtig uitzicht hebt? Kijk maar eens op die laatste foto wat je allemaal kan zien. De beroemde drie torens zijn maar een begin. Schitterend initiatief van Stad Gent als je het mij vraagt.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>