Nieuwsbrief januari 2011

In mijn nieuwsbrief over de wat mislukt trainingsmaand december schreef ik al dat ik in januari toch echt eens terug serieus wilde trainen. En deze keer is dat gelukkig zonder problemen gelukt. Dit jaar ben ik er tot nu al elke week in geslaagd om minstens 200km te trainen. Soms zelfs een behoorlijk eind daarboven. Dat betekent dat ik zowat alle hoeken van de provincie gezien heb tijdens mijn trainingen.

Op wedstrijdvlak was het een heel stuk kalmer. Slechts één wedstrijdje pikte ik mee. Dat was de Lucioles en die is nog steeds absoluut niet te missen. De wedstrijd is iets van een 22km lang en wordt ‘s nachts in de buurt van Verviers gelopen op een bijzonder uitdagend parcours doorheen de bossen. Ik stond niet bijster fris aan de start. Op vrijdagavond liep ik nog een duurloop van een kleine vier uur aan een behoorlijk stevig tempo (van Gentbrugge tot Uitbergen en terug). Zaterdagmorgen werd dan nog een rustige duurloop van 2u20 afgewerkt om dan ‘s avonds richting wedstrijd te trekken.
Mijn start miste ik een beetje, maar ik schoof toch vrij snel naar de voorste gelederen op. Zo kwam ik een groepje terecht in achtervolging op Olivier die er wel heel stevig vandaar was gegaan. Dat bleef een hele tijd de situatie tot Olivier een verkeerde afslag nam en wij samen met hem. Na een kleine hergroepering vonden we snel de goede weg terug en liepen met een viertal samen verder. De hele tijd ging het op en af doorheen het donkere bos. Regelmatig zorgde mist ervoor dat we werkelijk tegen een witte muur aanliepen. In combinatie met veel modder en een dikwijls onbestaand pad was het zoals gewoonlijk erg pittig en technisch. Prima, daarvoor waren we hierheen gekomen. Van dat viertal aan de leiding bleek ik toch de zwakste te zijn. Na ongeveer driekwart wedstrijd werd ik er afgeknikkerd.
Daarna zakte mijn tempo wat en werd ik door nog een paar lopers bijgehaald. Uiteindelijk kwam ik na 2u09 lopen als 6e toe. Ik was zeker niet super, maar had dat ook niet verwacht. Het was vooral een geslaagde test. De dag erna liep ik alweer zonder enig probleem zes uurtjes. Zo moet dat zijn bij een trainingswedstrijd.

In februari heb ik nog steeds geen serieuze wedstrijden voorzien. De hoofdbedoeling is om de trainingen van januari nog een beetje op te drijven. Mogelijk pik ik hier of daar nog wel een trainingswedstrijdje mee, maar dat zal dan met even weinig ambitie als in januari zijn.

This entry was posted in Nieuwsbrief. Bookmark the permalink.

One Response to Nieuwsbrief januari 2011

  1. le vrai yeti says:

    + al die kilometers dat je in de klas loopt kom je zeker aan 250!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>