Machientje installeren

Toen ik terug kwam van de Tor liet één van mijn pc’s het totaal afweten. Zowel voeding als moederbord bleken er helemaal aan te zijn. Geen idee wat er juist gebeurd is, maar waarschijnlijk had ik toch beter de stekker uitgetrokken voordat ik een weekje wegging.

Resultaat is dus een nieuwe machine. Standaard stond er Windows 7 op (ok, dan heb ik daarvan ook een licentie) en ik heb die standaardinstallatie al wat opgekuist en er alvast Ubuntu naast gegooid. Dan begint het eeuwige spelletje als je een verse installatie voor je neus hebt: alle software erop gooien. Snel even denken wat ik zeker nodig heb en dan kom ik ongeveer op het lijstje hieronder (in vrij willekeurige volgorde). Laat het gerust weten als iemand nog aanvullingen of suggesties zou hebben!

 • AVG
 • Firefox (met Adblock Plus, Firebug, wat woordenboeken…)
 • Opera
 • Chrome
 • Thunderbird
 • FileZilla
 • WinSCP (enkel windows)
 • Putty (enkel windows)
 • OpenOffice
 • IrfanView (enkel windows)
 • GIMP
 • Inkscape
 • Adobe stuff (Indesign, Photoshp, Acrobat…; enkel windows)
 • Hugin
 • QuantumGis
 • gvSIG
 • GRASS (enkel linux)
 • JOSM
 • Mapsource (enkel windows)
 • VikingGPS (enkel linux)
 • NGI-kaarten (enkel windows)
 • Dia
 • Geogebra
 • Kile/TechnicCenter
 • Miktex
 • Ghostscript
 • IETester (enkel windows natuurlijk)
 • Google Earth
 • wat van die MS-dingen van C++/C#
 • Notepad++/Bluefish
 • VLC
 • TortoiseSVN/RabbitVCS
 • Python
 • MrSID Geoviewer
 • video editor (bwah, ik bekijk dat wel eens tegen dat ik het nodig heb)
 • 7-zip (enkel windows)
 • XamppLite
 • GPSBabel

Ik denk dat ik hiermee ga starten, de rest vul ik wel aan eens ik het nodig heb.

This entry was posted in Linux, Softies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>